Ga terug
+ servings
Perzik sorbetijs

Perzik sorbetijs

Makkelijk recept voor het allerlekkerste perzik sorbetijs. Heerlijk verfrissend en zacht van smaak. Absolute aanrader als je gek bent op perzik!
4.34 van 3 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 750 gram perzik (ongeschild (500 gram geschild))
  • 1 blaadje gelatine
  • 125 gram suiker
  • 125 gram water
  • 2 eetlepels citroensap
  • snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Schil de perzik en snij in kleine stukjes.
  • Week het blaadje gelatine zo'n 5 minuten in koud water.
  • Doe de suiker samen met het water in een steelpannetje tot de suiker is opgelost.
  • Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het water en suiker mengsel.
  • Voeg de stukjes perzik, citroensap en een snuf zout toe. Pureer dit tot een glad geheel (vind je stukjes lekker, pureer je hem dan niet helemaal fijn).
  • Doe het ijsmengsel in de ijsmachine en draai en in ca. 20-30 minuten een mooi perzik sorbetijs van. Bewaar in de vriezer. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 195kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwitten: 2g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.