Ga terug
+ servings
Kersen crumble

Kersen crumble

Makkelijk en lekker recept voor kersen crumble. Een heerlijk kruimeltoetje met zoete kersen, het staat in een handomdraai op tafel!
4.67 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het kruimeldeeg:
  • 85 gram bloem
  • 70 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram roomboter (ongezouten - koud - in blokjes)
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
Voor de vulling:
  • 400 gram kersen (met pit)
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 theelepels kardemom
  • 1 zakje vanillesuiker (optioneel)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg tot een (jawel ;-) ) kruimelig deeg.
  • Ontpit de kersen en halveer ze daarna. Meng de maizena, kardemom en eventueel nog wat (vanille)suiker erdoor.
  • Verdeel het fruit over een ovenschaal.
  • Hier overheen verdeel je het kruimeldeeg.
  • Zet de ovenschaal in de oven voor ca. 20 minuten tot het goudbruin is.
  • Serveer eventueel met een bolletje ijs, toef slagroom of wat (Griekse) yoghurt. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 213kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwitten: 3g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.