Kersen crumble
Makkelijk en lekker recept voor kersen crumble. Een heerlijk kruimeltoetje met zoete kersen, het staat in een handomdraai op tafel!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 30 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Voor het kruimeldeeg:
85 gram bloem 70 gram witte basterdsuiker 50 gram roomboter (ongezouten - koud - in blokjes) 1 theelepel kaneel snuf zout Voor de vulling:
400 gram kersen (met pit) 2 eetlepels maizena 2 theelepels kardemom 1 zakje vanillesuiker (optioneel)
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg tot een (jawel ;-) ) kruimelig deeg.
Ontpit de kersen en halveer ze daarna. Meng de maizena, kardemom en eventueel nog wat (vanille)suiker erdoor.
Verdeel het fruit over een ovenschaal.
Hier overheen verdeel je het kruimeldeeg.
Zet de ovenschaal in de oven voor ca. 20 minuten tot het goudbruin is.
Serveer eventueel met een bolletje ijs, toef slagroom of wat (Griekse) yoghurt. Eet smakelijk!
Calorieën: 213 kcal | Koolhydraten: 51 g | Eiwitten: 3 g | Vetten: 1 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.