Orzo salade
Makkelijk recept voor een heerlijke orzo salade met gegrilde groenten, feta, komkommer en olijven. Aanrader!
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 30 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
150 gram orzo 100 gram groene asperges (aspergetips) 1 courgette (ik gebruikte een halve groene en een halve gele courgette) 1 theelepel oregano 150 gram cherrytomaten 2 kleine komkommers 1 rode ui 125 gram groene olijven (zonder pit) 1 klein bosje peterselie 100 gram feta olijfolie, peper en zout
Kook de orzo zoals aangegeven op de verpakking en als hij gaar is spoel je de orzo af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
Terwijl de orzo kookt gaan we de groenten grillen. Verwarm de grill alvast voor.
Snij de courgette in plakjes en vervolgens in kwarten. Doe samen met de aspergetips in een ruime kom.
Doe hierbij 2 eetlepels olijfolie, oregano en naar smaak peper en zout. Schud even zodat alle groenten bedekt zijn met een mooi laagje.
Grill de groenten tot ze gaar zijn en voorzien van een mooi grillstreepje.
Ondertussen halveer je de cherrytomaten, snij je de komkommer in plakjes, de rode ui in ringen, de olijven in plakjes en de peterselie fijn.
Doe vervolgens alle ingrediënten in de kom de orzo, gegrilde groenten (lekker als ze nog een beetje lauwwarm zijn) en de rest van de groenten.
Verkruimel de feta eroverheen, breng op smaak met peper, zout en eventueel nog een klein scheutje olijfolie. Eet smakelijk!
* Voldoende voor 4 personen als bijgerecht. Voor bijvoorbeeld een BBQ is het voldoende voor 2-3 personen als maaltijd met een stokbroodje erbij.
Calorieën: 300 kcal | Koolhydraten: 40 g | Eiwitten: 11 g | Vetten: 11 g | Verzadigd vet: 5 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.