Ga terug
+ porties
Pompoensoep met wortel

Pompoensoep met wortel

Een onwijs smaakvolle pompoensoep met wortel en lekkere kruiden. Makkelijk om te maken en een romige maaltijdsoep.
4.12 van 53 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram pompoen
  • 500 gram wortel
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 cm gember (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • ½ eetlepel gemalen koriander
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 blokje groentebouillon
  • 750 milliliter water
  • 200 millilter kookroom
  • peper, zout en olijfolie
Optioneel extra kookroom, verse peterselie en/of chilivlokken ter garnering

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Schil de pompoen en wortel en snij in stukjes.
    • Verhit wat olijfolie in een ruime pan. Fruit de ui, gember en knoflook aan.
    • Voeg de gesneden groenten, koriander en chilipoeder toe en bak even mee.
    • Voeg het bouillonblokje en het water toe.
    • Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 15-20 minuten pruttelen.
    • Pureer de soep glad met een staafmixer of blender. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer naar smaak met extra room, verse peterselie en/of chilivlokken.

    handig om te weten:

    Tip: gebruik eventueel een plantaardige (kokos)room om er een vegan soepje van te maken.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 278kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwitten: 4g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 12g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.