Risotto met venkel en garnalen
Zomerse smeuïge risotto met venkel, garnalen, tuinbonen en doperwten uit het boek Comfort Food van As cooked by Ginger.
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 30 minuten minuten Totale tijd: 45 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 sjalot 1 venkel 200 gram risottorijst 150 ml witte wijn 800 ml groentebouillon 70 gram doperwten 150 gram tuinbonen 40 gram Parmezaanse kaas (geraspt) 30 gram roomboter 100 gram Hollandse garnalen verse peterselie, peper en olijfolie
Snipper de sjalot en snijd de venkel in reepjes.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot. Voeg de venkel toe en bak mee tot deze zacht is.
Voeg de rijst toe, bak even mee en voeg dan de wijn toe. Laat verdampen.
Zet het vuur iets lager en voeg een beetje bouillon toe. Laat inkoken en voeg telkens weer nieuwe bouillon toe tot de rijst gaar is.
Voeg wanneer de bouillon bijna volledig opgenomen is, de erwtjes en tuinbonen toe. Laat meebakken en haal dan de pan van het vuur.
Voeg de Parmezaanse kaas en boter toe. En voeg naar smaak nog peper en peterselie toe.
Verdeel de garnalen over de borden en serveer. Eet smakelijk!
Voldoende voor 2 volwassenen en 2 kinderen of 3 volwassenen.
Calorieën: 416 kcal | Koolhydraten: 59 g | Eiwitten: 17 g | Vetten: 10 g | Verzadigd vet: 6 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.