Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Neem een ruime kom en meng hierin de zonnebloemolie en honing eerst goed door elkaar.
Prak de banaan en voeg deze toe aan de zonnebloemolie en honing samen met de eieren, melk, Griekse yoghurt, kaneel, vanille extract, bakpoeder en zout. Meng alles goed door elkaar.
Voeg beetje bij beetje de tarwebloem en havermout toe tot je een mooi glad beslag hebt.
Neem een muffinvorm en doe hierin muffin (of cupcake) vormpjes.
Schep het beslag in de vormpjes. Strooi er ter decoratie eventueel nog een beetje havermout over.
Bak de muffins nu 20-25 minuten (of langer) in de oven tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Bewaren: de bananenmuffins kun je volgens Kim Waninge 4 dagen goed bewaren in de koelkast en in de vriezer wel tot 3 maanden. Ideaal!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.