Ga terug
+ servings
Ontbijtmuffins met banaan en yoghurt

Ontbijtmuffins met banaan

Ontbijtmuffins met banaan en yoghurt. Een makkelijk, snel en gezond ontbijt. Ideaal als on-the-go ontbijtje of verantwoord tussendoortje.
4.75 van 8 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: 12 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 225 gram tarwebloem
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 60 ml melk
  • 30 gram havermout
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren (middel)
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • ½ theelepel kaneel (of iets meer - extra lekker)
  • snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Neem een ruime kom en meng hierin de zonnebloemolie en honing eerst goed door elkaar.
  • Prak de banaan en voeg deze toe aan de zonnebloemolie en honing samen met de eieren, melk, Griekse yoghurt, kaneel, vanille extract, bakpoeder en zout. Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg beetje bij beetje de tarwebloem en havermout toe tot je een mooi glad beslag hebt.
  • Neem een muffinvorm en doe hierin muffin (of cupcake) vormpjes.
  • Schep het beslag in de vormpjes. Strooi er ter decoratie eventueel nog een beetje havermout over.
  • Bak de muffins nu 20-25 minuten (of langer) in de oven tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Bewaren: de bananenmuffins kun je volgens Kim Waninge 4 dagen goed bewaren in de koelkast en in de vriezer wel tot 3 maanden. Ideaal!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 204kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 4g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.