Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Vet de bakvorm in en/of bedek met bakpapier.
Doe alle ingrediënten voor het brownie-beslag in de aangegeven volgorde in de kom en meng het beslag elke keer voor je een nieuw ingrediënt erbij doet.
Verdeel 2/3 van het beslag over de bakvorm.
Maak nu het cheesecake-beslag door alle ingrediënten daarvoor te mengen.
Verdeel lepels van het cheesecake mengsel over de brownie bodem en schep daartussen lepels van de rest van het brownie mengsel.
'Swirl' deze twee lagen door elkaar met een mes of een satéprikker zodat je een mooie 'swirl' krijgt zoals op de foto.
Bak de red velvet cheesecake brownie ca. 30-45 minuten in de oven tot hij gaar is (controleer met een satéprikker of de brownie gaar is).
Laat volledig afkoelen, zet de brownie daarna minimaal 2 uur in de koelkast en snijd hem daarna pas in stukken. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Hoeveel kleurstof je precies nodig hebt is verschillend per merk. Ik gebruikte de pasta van het merk 'FunCakes' 2 tot 3 theelepels kleurstof.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.