Ga terug
+ servings
Franse uiensoep

Uiensoep

Franse uiensoep, een waanzinnig lekkere soep. Met gekarameliseerde ui en stukjes stokbrood met gesmolten kaas: een Frans feestje in een kom!
4.25 van 108 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram uien
  • 35 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 blokje runderbouillon voor een halve liter runderbouillon ((of groentenbouillon + 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker voor een vega(n) uiensoep))
  • 2 takjes tijm
  • 750 ml water
  • 4 stukjes stokbrood
  • peper, zout, (vegan) geraspte kaas

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de uien in halve ringen.
  • Verhit de boter in een (braad)pan met een dikke bodem en karamelliseer de ui in ongeveer 30 min.
  • Voeg daarna de bloem toe en bak even mee.
  • Verkruimel het bouillonblokje erover, ris blaadjes van de takjes tijm en voeg deze toe.
  • Giet het water erbij en laat dit even rustig 10-20 minuten pruttelen.
  • Breng de soep tot slot op smaak met peper en zout.
  • Vlak voor je de soep gaat serveren leg je de stukjes stokbrood erin, en verdeel er naar smaak geraspte kaas over.
  • Zet de kommen nog even onder de grill zodat de kaas smelt en serveer direct. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 133kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 2g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.