Uiensoep
Franse uiensoep, een waanzinnig lekkere soep. Met gekarameliseerde ui en stukjes stokbrood met gesmolten kaas: een Frans feestje in een kom!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 40 minuten minuten Totale tijd: 50 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
500 gram uien 35 gram boter 1 eetlepel bloem 1 blokje runderbouillon voor een halve liter runderbouillon ((of groentenbouillon + 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker voor een vega(n) uiensoep)) 2 takjes tijm 750 ml water 4 stukjes stokbrood peper, zout, (vegan) geraspte kaas
Snij de uien in halve ringen.
Verhit de boter in een (braad)pan met een dikke bodem en karamelliseer de ui in ongeveer 30 min.
Voeg daarna de bloem toe en bak even mee.
Verkruimel het bouillonblokje erover, ris blaadjes van de takjes tijm en voeg deze toe.
Giet het water erbij en laat dit even rustig 10-20 minuten pruttelen.
Breng de soep tot slot op smaak met peper en zout.
Vlak voor je de soep gaat serveren leg je de stukjes stokbrood erin, en verdeel er naar smaak geraspte kaas over.
Zet de kommen nog even onder de grill zodat de kaas smelt en serveer direct. Eet smakelijk!
Calorieën: 133 kcal | Koolhydraten: 12 g | Eiwitten: 2 g | Vetten: 7 g | Verzadigd vet: 5 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.