Ga terug
+ porties
Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui

Zelf ingelegde rode ui maken en op smaak brengen met kruiden.
4.43 van 26 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 potje

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 rode uien (middel)
  • 250 ml water
  • 250 ml azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • gedroogde kruiden naar smaak zoals peperkorrels, piment, kardemom, steranijs

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Ontvel de rode ui en snij in dunne plakken (gebruik hiervoor eventueel een mandoline, het lekkerste is dunne plakjes ui).
  • Doe de rode ui alvast in de glazen pot.
  • Verwarm het water samen met de azijn, kruiden en de suiker tot het kookt en de suiker opgelost is.
  • Giet het kokende water bij de ingelegde rode ui, sluit de pot af en laat volledig afkoelen. Na een klein uurtje kun je ze trouwens al eten. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 229kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwitten: 5g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.