Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte.
In een ruime kom mix je de volgende ingrediënten: zelfrijzend bakmeel, roomboter, witte basterdsuiker, eieren, vanillesuiker en een flinke snuf zout.
Bekleed je cakevorm met bakpapier of vet deze in met boter en een beetje bloem. Giet het cakebeslag erin en verdeel over de vorm.
Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd dunne (halve) schijfjes van de appel (gebruik eventueel een mandoline). Doe de appel in een kom met de citroensap, ½ eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel. Schep om zodat de alle schijfjes voorzien zijn van een laagje suiker/ kaneel.
Steek de schijfjes appel in de cake zoals op de foto.
Zet de cake in de oven voor ca. 45 minuten. Test of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zo niet? Nog even langer bakken
Laat de cake iets afkoelen voor je hem gaat aansnijden en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.