Zongedroogde tomaten maken
Zelf zongedroogde tomaten in de oven
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 4 uur uur Totale tijd: 4 uur uur 10 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 1 flinke pot
500 gram kleine tomaten (cherrytomaten) 3 tenen knoflook 2 eetlepels olijfolie + extra 1½ theelepels tijm
Verwarm de oven voor op 120 graden boven- en onderwarmte.
Spoel de tomaten, indien nodig even af onder de kraan.
Halveer ze of snijd ze in partjes (afhankelijk van hoe groot je tomaatjes zijn).
Doe de tomaatjes in een kom en verdeel er voorzichtig (!) de olijfolie en tijm over (je wilt niet dat het vruchtvlees los gaat van de tomaten).
Verdeel dit nu over een met bakpapier beklede bakplaat.
Ontvel de teentjes knoflook, snijd in grove stukken en verdeel tussen de tomaten.
Zet het geheel in de oven en kijk na een uur of 2 elk uur of de tomaten klaar zijn. Dat zijn ze als ze eruit zien zoals op de onderste foto.
Laat de tomaten vervolgens afkoelen en doe ze daarna in een (uitgekookte) glazen pot of glazen fles.
Vul de fles verder met olijfolie en doe er eventueel nog een paar (hele) tenen knoflook tussen voor extra smaak. Eet smakelijk!
Calorieën: 335 kcal | Koolhydraten: 21 g | Eiwitten: 5 g | Vetten: 28 g | Verzadigd vet: 3 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.