Verwarm de oven op 175 graden boven- en onderwarmte.
Vet de springvorm in met een beetje boter en bedek de bodem met bakpapier.
Maak de bodem door de bloem, roomboter, lichtbruine basterdsuiker, ei, vanille extract en een snuf zout de kneden tot een stevig deeg.
Verdeel het deeg over de bodem en de zijkanten van de springvorm zoals te zien op de afbeelding.
Zet de vorm in de koelkast terwijl je verder gaat met de vulling van de taart.
Schil de appels en snij in kleine stukjes. Meng hier 1 eetlepel citroensap door samen met 2 eetlepels suiker en 2 theelepels kaneel.
Schep de stukjes appel nu in de springvorm en zet de taart in de oven voor ongeveer 45-60 minuten tot hij gaar is.
Laat de taart daarna afkoelen.
Rooster dan de (ongezouten) noten in een pan samen met een beetje honing en een zonnebloemolie (voor een glanslaagje) tot ze net iets verkleuren.
Verdeel de geroosterde noten over de afgekoelde appeltaart en laat dit ook even afkoelen. Snijd de taart in puntjes en eet smakelijk! Let op: druk de noten niet te hard aan anders wordt het een "plakkaat" aan noten door de honing.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.