Ga terug
+ servings
Twee kommen bloemkoolsoep met stukje gorgonzola en flinterdunne bacon.

Bloemkoolsoep met gorgonzola

Makkelijk recept voor een heerlijke, romige bloemkoolsoep met gorgonzola.
4.63 van 24 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 bloemkool (ca 500 gram)
  • 750 ml kippenbouillon
  • 250 ml melk
  • 75 gram gorgonzola
  • 6 dunne plakjes bacon
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel roomboter
  • olijfolie, nootmuskaat, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje olijfolie in een ruime soeppan en fruit het uitje en de knoflook kort aan. Doe de bloemkool erbij en verwarm deze maar zorg ervoor dat deze niet verkleurd.
  • Voeg dan de bloem en de roomboter toe en schep dit door de bloemkool. Bak dit even kort mee en voeg dan de kippenbouillon en de melk toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat deze ongeveer 10 tot 15 minuten rustig koken tot de bloemkool zacht is. 
  • Pureer de soep met een staafmixer tot je een gladde soep hebt.
  • Breng de bloemkoolsoep op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Bak de plakjes bacon even kort uit en scheur ze in kleine stukjes. Snijd de gorgonzola in kleine blokjes.
  • Serveer de soep in een kom en garneer met de stukjes bacon, plakjes gorgonzola en naar smaak nog een paar druppels olijfolie. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 161kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 8g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.