Doe de kip in een ruime schaal en schep hier 2 theelepels baking soda door en laat dit ongeveer 10 minuten marineren. Spoel de kip hierna goed af met water zodat alle baking soda van de kip is (doe je dit niet dan wordt de kip gigantisch zout...). Zet ondertussen en pan met water en een snuf zout op het vuur en breng aan de kook.
Ondertussen maak je ook saus alvast klaar. Dit doe je door de oestersaus, sojasaus, water, 1 theelepel witte peper, suiker, ½ theelepel rijstazijn, sesamolie en een snufje zout in een ruime kom te doen en dit goed door elkaar te mixen.
Dep de kip droog met keukenpapier en doe er 2 theelepels maizena en 1 theelepel rijstazijn bij. Laat dit vervolgens 5 minuten marineren.
Doe tegelijkertijd de groene groenten in het pannetje met kokend water en kook/ blancheer de groenten een paar minuten tot ze beetgaar zijn.
Als de kip klaar is met marineren doe je wat olie in een wok en bak de kip tot deze gaar is. Haal uit de wok en zet apart.
Doe een extra eetlepel olie in de wok en doe nu de gember, ui en groene groenten erbij. Even kort wokken en tot slot de saus erbij. Omscheppen en daarna de kip erbij. Voeg de cashewnoten toe en meng alles nog even goed door elkaar. Serveer met rijst of de sesam noodles. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.