Volg mij:
Bijgerechten

Sesam Noodles

Sesam Noodles

We blijven nog heel even in ‘Oosterse sferen’ met dit fijne recept voor Sesam Noodles. Easy peasy maar, o zo goed. De ideale side dish voor een Aziatisch gerecht, lekker met wat wok groenten maar zeker zo lekker om gewoon ‘zo’ te eten. Zelf gebruik ik ‘m vaak als side dish bij een wok gerecht met wat groenten, vlees of vis. Ideaal. De smaak is zo goed dat je ze zeker een keertje moet maken deze Sesam Noodles!

Eerlijk is eerlijk, het is niet mijn eigen recept. Uiteraard wel aangepast naar eigen smaak en helemaal zelf gevonden 😉 op de blog van The Pioneer Woman een Amerikaanse blog van Ree Drummond. Haar foodblog staat boordevol goede recepten en de manier waarop ze schrijft is heerlijk ongecompliceerd, grappig maar ook fijne foto’s en instructies. Zeker een bezoekje waard!

Tijd om aan de slag te gaan met dit zeer fijne receptje!

Wat heb je nodig voor Sesam Noodles:

Bereidingstijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

  • 1 pak (eier)noodles (ca. 250 gram)
  • 60 ml soya saus
  • 2 el suiker
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)
  • 2 el rijstazijn (of witte azijn)
  • 3 el sesam olie
  • 1 tl chilipeper of knoflook mix heet
  • 4 el zonnebloem olie
  • 5-6 el gesneden bosui

Hoe je Sesam Noodles maakt:

Kook de noodles beetgaar en laat ze uitlekken.

Tijdens het koken van de noodles ga je de saus maken. Doe alle ingrediënten (behalve de bosui) in een ruime kom en mix het door elkaar.

Als de noodles gekookt en uitgelekt zijn mix je de saus door de noodles. Verdeel over de kommetjes en besprenkel met de bosui.

Sesam Noodles

Eet smakelijk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

1 Reactie

  • Beantwoorden 30-minuten of minder: Kip Cashew met Sugar Snaps | Eef Kookt Zo!

    […] Serveer met rijst of de lekkere sesam noodles. […]

    7 februari 2015 at 23:20
  • Laat een reactie achter