Chili con carne
Een heerlijk recept voor de bekende Mexicaanse stoofschotel: Chili Con Carne. Ontzettend lekker en écht makkelijk om te maken!
Voorbereiding: 20 minuten minuten Bereidingstijd: 30 minuten minuten Totale tijd: 50 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
500 gram rundergehakt 200 ml water 200 gram bruine bonen 200 gram kidneybonen 100 gram mais 1 blik gepelde tomaten (400 gram) 1 blikje tomatenpuree (70 gram) 1 blokje runderbouillon 2 uien 2 teentjes knoflook 1 eetlepel paprikapoeder 1 eetlepel komijn 2 theelepel cacaopoeder (ongezoet) 1 theelepel uienpoeder 1 theelepel kaneel 1 theelepel chilivlokken 1 theelepel korianderpoeder 1 theelepel oregano olie, peper en zout
Snipper de uitjes en snijd de knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de knoflook en ui even aan.
Voeg dan het gehakt toe, kruid het met alle kruiden en bak het rul en bruin.
Zodra het gehakt bruin is, voeg je de gepelde tomaten toe, water, het runderbouillonblokje en het blikje tomatenpuree, schep het geheel even goed om.
Voeg dan de bruine bonen, kidneybonen en de mais toe.
Schep alles om en laat het geheel nu een half uurtje rustig even pruttelen op laag-middelhoog vuur.
Serveer eventueel met een dotje zure room of crème fraîche, wat geraspte kaas en verder rijst of wraps en/of tortilla chips. Eet smakelijk!
Calorieën: 468 kcal | Koolhydraten: 35 g | Eiwitten: 35 g | Vetten: 20 g | Verzadigd vet: 8 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.