Go Back
+ servings

Stoofpeertjes met bessensap

Het recept voor heerlijke stoofpeertjes met bessensap (alcoholvrije stoofperen)
4.32 van 22 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Hoeveelheid: 6 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 6 Gieser Wildeman peren
  • 200 ml water
  • 175 ml bessensap
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 3 stukjes kaneel

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Schil de peertjes, maar laat de steel eraan. Snijd de bloemaanzet aan de onderkant van de peertjes weg.
  • Zet de peertjes in een (steel)pannetje en doe hierbij het water, bessensap, suiker, de kaneelstokjes en eventueel (mocht je dit lekker vinden) één steranijs of een vanillestokje.
  •  Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat de stoofpeertjes zo'n 1,5 á 2 uur rustig pruttelen met de deksel er half op. Mocht er veel water zijn verdampt dan kun je nog wat extra water toevoegen tijdens het koken.
  • Als de peertjes klaar zijn haal je deze uit de pan. Verwijder de kaneelstokjes en eventueel de steranijs en/ of het vanillestokje en kook het vocht even in op middelhoog vuur.
  • Giet daarna het ingekookte vocht weer over de stoofpeertjes. Heerlijk als bijgerecht maar met een bolletje vanille ijs erbij ook heerlijk als toetje. Eet smakelijk en fijne feestdagen!

handig om te weten:

Stoofpeertjes kun je het beste afgekoeld en afgedekt bewaren in de koelkast. Dan blijven ze enkele dagen goed.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 95kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.