Poffertjes

Makkelijk recept voor Oud-Hollandse poffertjes zonder gist.
5 van 2 stemmen
Printen Pinterest
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 350 ml melk
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • olie of boter om in te bakken

Extra: roomboter en poedersuiker voor over de poffertjes

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de gietijzeren pan voor op het vuur en vet deze in met (zonnebloem)olie of boter.
    • Maak een glad beslag door alle ingrediënten te mengen in een beslag kom (muv de olie/ boter).
    • Giet het beslag beetje bij beetje in de poffertjespan.
      Let op: zet het vuur niet al te hoog - de poffertjes gaan dan te hard en kunnen snel aanbranden.
    • Draai de poffertjes om zodra de bovenkant begint te stollen.
    • Bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin en herhaal dit tot het beslag op is.
    • Serveer de poffertjes met poedersuiker en een likje roomboter naar smaak. Eet smakelijk!

    voedingswaarden (per persoon/ portie):

    Calorieën: 313kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwitten: 12g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 2g
    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.