Macaroni ovenschotel met gehakt en kaas

Makkelijke pasta ovenschotel met macaroni, gehakt, kaas en ricotta.
4.55 van 11 stemmen
Printen Pinterest
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram gehakt
  • 200 gram macaroni
  • 150 gram wortel (geraspt)
  • 100 gram kaas (geraspt)
  • 100 gram ricotta
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels tijm
  • 2 theelepels oregano
  • olie, peper, zout, paprikapoeder

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de pasta beetgaar in een pan met water en een snuf zout. Giet de pasta daarna af.
  • Snipper ondertussen de uitjes en snij de knoflook fijn.
  • Doe een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Voeg dan de geraspte wortel toe en bak dit even kort mee tot het zacht wordt.
  • Voeg de tomatenpuree en naar smaak peper en zout toe.
  • Daarna doe je het gehakt erbij en bak je dit rul.
  • Tot slot de tomatenblokjes, tijm, oregano erbij en breng het geheel verder op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  • Schep de pasta door het gehakt mengsel.
  • Neem een ruime ovenschotel en verdeel hierin de pasta samen met de ricotta. Garneer met de geraspte kaas.
  • Zet de ovenschaal nu in de oven voor ongeveer 25 minuten tot de kaas een mooi krokant laagje heeft gevormd. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 560kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 30g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 13g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.