Verse tomatensoep

Heerlijke verse tomatensoep van verse, rijpe tomaten. Makkelijk om te maken.
5 van 2 stemmen
Printen Pinterest
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 6 kommen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1250 gram roma tomaten
  • 1 aardappel
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes ((kip of groenten))
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • ½ eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepels oregano
  • olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes.
  • Schil de aardappel en snij deze ook in kleine stukjes. Snij de sjalotten en knoflook fijn.
  • Verhit in een beetje olie in de pan en fruit de sjalotten en knoflook even kort aan.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
  • Doe de tomaten erbij, bak ze mee, verkruimel de bouillonblokjes erover en voeg het water samen met de aardappels toe.
  • Breng de soep aan de kook terwijl je de gembersiroop, oregano en naar smaak peper en zout toevoegd.
  • Laat de soep nu ongeveer 10 minuten koken en pureer daarna de soep glad met een staafmixer.
  • Breng verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 67kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 3g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.