Kook de rijst zoals je gewend bent of zoals beschreven op de verpakking. Zorg ervoor dat de rijst klaar is zodra je gaat wokken. Het wokken duurt namelijk maar een paar minuten.
Zet een steelpannetje op het vuur met ruim water en een snufje zout en breng dit aan de kook.
Ondertussen snij je de biefstuk in reepjes en marineer het met 1 theelepel maizena.
Maak de woksaus klaar. Meng de oestersaus, sesamolie, water, 1 theelepel maizena, azijn, suiker, witte peper. Verkruimel er de kippenbouillon over en meng alles goed door elkaar.
Was en snij de bimi in hapklare stukken van ongeveer 2-3 cm. Doe de bimi even kort, ongeveer 3 minuten in het kokende water. Giet het water af en hou de bimi apart.
Verhit wat olie in de wok en fruit de gember en het uitje even kort aan. Voeg de biefstuk toe en wok tot de biefstuk de gewenste garing heeft. Liever een beetje rood? Dan een maar een paar minuutjes wokken en anders wok je het vlees langer waardoor het ook minder rood wordt.
Doe de saus en bimi erbij en wok alles even goed door elkaar. Door de maizena kan de saus behoorlijk inkoken. Als de saus wat te dik is geworden, kun je een beetje water (half kopje) toevoegen.
Serveer met de rijst en strooi als garnering (en smaakmaker) er nog wat verse bosui in ringetjes overheen.
handig om te weten:
Tip: dit recept is ook erg lekker met bijvoorbeeld noodles i.p.v. rijst.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.