Doe de roomboter in een steelpan met dikke bodem, smelt de boter en terwijl je de pan af en toe rustig draait, laat je de boter kleuren.
Dit doe je tot de boter lichtbruin is en lekker begint te ruiken (naar nootjes). Doe de boter dan in een kom van een keukenmachine en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Voeg dan de suiker toe en klop dit een paar minuten tot de boter en suiker lichter van kleur worden en luchtig.
Voeg dan de eieren toe, klop even door het beslag en dan meng je de baking soda en bloem erdoor.
Voeg dan de stukjes chocolade toe en meng die met een spatel door het koekjesdeeg. Zet het deeg nu in de koelkast om een uurtje te laten opstijven.
Verwarm ondertussen de oven voor op 185 graden (boven- en onderwarmte).
Schep met een ijsschep of lepel bolletjes van het koekjesdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes zit - bak ze eventueel in delen af.
Bak de koekjes nu in ca. 10 minuten goudbruin in de oven. Ze kunnen wat uitlopen, neem na het bakken een kookring of uitsteekring en duw hiermee de koekjes weer een beetje in vorm direct na het bakken.
Strooi er naar smaak (optioneel) nog wat fleur de sel overheen. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.