Ga terug
+ servings
Gekarameliseerde ui

Gekarameliseerde ui

Zelf gekarameliseerde ui maken is helemaal niet moeilijk en zo lekker! Je hebt er alleen een beetje tijd, aandacht en liefde voor nodig.
4.56 van 9 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 4 porties*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 5 uien (middelgroot)
  • 50 gram roomboter (ongezouten)
  • 1 eetlepel olijfolie

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de ui in dunne ringen. Gebruik hiervoor eventueel een mandoline.
  • Verhit de roomboter en olijfolie in een pan.
  • Voeg de uienringen toe, bak even mee en zet het vuur laag.
  • Laat het vervolgens heel rustig karameliseren terwijl je het af en toe omschept. Blijf erbij in de buurt, het duurt even (ca. 45-60 minuten) maar als het te hard gaat kan het verbranden. Blijf er dus echt even bij. Geniet ervan!

Video

handig om te weten:

* Met dit recept maak je een ruime portie/ klein bakje vol. Je kunt hier bijvoorbeeld 4 hamburgers mee toppen om een idee te geven over de hoeveelheid.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 147kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 2g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.