Ga terug
+ servings
Noodles, Kip & Paksoi uit de wok

Noodles, Kip & Paksoi uit de wok

30-minuten of minder: Noodles, Kip & Paksoi uit de wok. 'Niet mokken, lekker wokken!' Ken je het reclamespotje nog? Snel, lekker & makkelijk!
4 van 2 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram kippendijen
  • 2 theelepels maizena
  • 2 theelepels sojasaus
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 1 paksoi
  • 300 gram noodles
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 ui (in halve dunne maantjes )
  • zonnebloemolie
  • sesamzaadjes
Voor de saus:
  • 1,5 eetlepel oestersaus
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepel ketjap
  • 2 theelepel witte peper
  • 2 theelepel sesamolie
  • 1,5 eetlepel suiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de kippendijen in stukjes en marineer voor 10 minuten met maizena, sojasaus en rijstazijn.
  • Maak de saus door alle ingrediënten voor de saus te bij elkaar te doen in een kom.
  • Snij het kontje van de paksoi en was de paksoi. Snij in stukken van ongeveer 2 cm.
  • Bereid de noodles door ze in een pan met ruim water en een beetje zout gaar te koken. Als de noodles (beet)gaar zijn, spoel je ze af met koud water (dit stopt het kookproces).
  • Doe wat zonnebloemolie in de wok en fruit hier de ui en knoflook heel even in aan. Doe de kip erbij en wok de kip tot deze gaar is. Daarna doe je de paksoi erbij en wok deze een paar minuten mee. Tot slot de noodles erbij en de saus eroverheen. Even goed omscheppen zodat alles lekker warm is. Garneer met sesamzaadjes.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 464kcal | Koolhydraten: 69g | Eiwitten: 33g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.