Meng de volgende ingrediënten tot een compact deeg: bloem, basterdsuiker, roomboter, koek- en speculaaskruiden, bakpoeder en een snufje zout. Voeg beetje bij beetje de eetlepels melk toe. Je wilt echt een mooi compact deeg. Begin eerst met 2 eetlepels melk en voeg eventueel 2 extra eetlepels toe.
Als het deeg gevormd is, dek je deze af en laat je hem een nachtje intrekken in de koelkast. Dit hoeft niet maar doe je dit wel dan komt het de smaak zeker ten goede.
Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte.
Rol het deeg uit op een met bloem bedekte werkplek tot een lap met een dikte van een kleine centimeter. Leg de plak op een met bakpapier bedekte bakplaat
Kluts het eitje (meng er eventueel een klein scheutje melk om vellen tijdens het bakken te voorkomen) en smeer dit over de lap. Maak er eventueel vormpjes in met een vork door bijvoorbeeld een ruitjespatroon te creëren.
Verdeel de halve amandelen in de lap speculaas en druk zachtjes aan. Zet vervolgens de lap speculaas in de oven en bak deze ca. 20 - 30 minuten en laat hem vervolgens op een rooster afkoelen.
Breek de speculaas daarna in stukken en... eet smakelijk! Fijne sinterklaas.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.