Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Zet een bakplaat klaar met bakpapier.
Maak de frangipane door het amandelmeel, suiker, 2 eieren, boter en citroenrasp tot een romige crème te mengen met een (hand)mixer.
Rol het bladerdeeg uit en snij er een cirkel van ca. 20 cm en een van ca. 24 cm uit (handig om hier de onderkant van een springvorm voor te gebruiken).
Leg de kleinste cirkel op het bakpapier en prik er gaatjes in met een vork.
Verdeel de frangipane over het bladerdeeg en laat rondom ongeveer 1-2 cm vrij aan de rand.
Meng het eigeel met de melk en bestrijk de vrijgebleven randjes er lichtjes mee in.
Leg de grote cirkel bladerdeeg eroverheen. Druk aan bij de randen.
Maak een gaatje in het midden zodat de lucht kan ontspannen en kerf het bladerdeeg (voorzichtig) in met een patroon naar keuze.
Bestrijk het bladerdeeg met het ei-melk mengsel. Zet in de oven en bak ca. 30 minuten tot goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.
handig om te weten:
*1 rol is net te klein om er twee cirkels uit te snijden. Je houdt dus bladerdeeg over, dit kun je natuurlijk bewaren en nog iets anders mee maken.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.