Ga terug
+ servings
Truffel risotto

Truffel risotto

Makkelijk recept voor truffel risotto met lekker veel champignons. Een waanzinnig lekkere risotto en op en top comfortfood!
4.64 van 52 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 sjalot
  • 3 tenen knoflook
  • 150 gram risottorijst
  • 500 ml paddenstoelenbouillon (of groentebouillon)
  • 200 gram champignons (kastanjechampignons en/of shiitake)
  • 75 ml kookroom
  • 2-3 eetlepels truffeltapenade
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt + extra om erbij te serveren)
  • 2 eetlepels peterselie (vers - fijngesneden)
  • olijfolie, roomboter, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper de sjalotjes en snij de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje olijfolie en een blokje roomboter in een ruime koekenpan.
  • Fruit hierin de sjalot en de helft van de fijngesneden knoflook.
  • Voeg dan de risotto toe. Bak even kort mee tot de risotto glazig is geworden. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe. Neem hier de tijd voor. Elke keer als de bouillon bijna helemaal is opgenomen door de rijst, voeg je weer wat bouillon toe.
  • Als de risotto te droog is en je bouillon op is, voeg je wat extra water toe. Voeg geen extra bouillon toe want deze maakt de risotto anders erg zout.
  • Ondertussen ga je de champignons alvast bakken. Snij ze hiervoor in plakjes, verhit een beetje olijfolie en een klontje boter in de pan. Fruit de rest van de knoflook en bak hierin de champignons gaar.
  • Als de risotto bijna klaar is, voeg je de kookroom, de truffeltapenade en 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer dit goed door de risotto en proef of deze klaar is (de risottokorrel moet romig en zacht zijn maar wel een lichte bite hebben).
  • Schep als laatste de champignons door de risotto, breng verder op smaak met peper en zout. Garneer met de peterselie en serveer met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 561kcal | Koolhydraten: 74g | Eiwitten: 13g | Vetten: 22g | Verzadigd vet: 9g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.