Verwarm een beetje boter en olijfolie in een pannetje en voeg de uienringen toe om te karameliseren. Laat op laag vuur zacht worden. Neem hier echt even de tijd voor. Des te langzamer je ze gaart des te lekkerder het eindresultaat. Dit duurt ca. 45-60 minuten.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Snij de champignons in stukjes. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen voor ca. 5 minuten met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
Vet de quichevorm in en bedek met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak even kort voor als je zeker wilt zijn dat de bodem niet nat wordt. Je kunt ook een beetje paneermeel over de bodem verdelen.
Meng de eieren met de melk, klop los en verkruimel het halve bouillonblokje en meng ook. Voeg tenslotte de kaas toe.
Verdeel de champignons en uien over de bodem (hou een beetje apart voor bovenop). Schenk het eimengsel eroverheen en verdeel de rest er nog een beetje overheen samen met de tijmblaadjes.
Bak de quiche in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Garneer met nog wat tijm en serveer eventueel met een lekkere salade erbij. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.