Ga terug
+ servings
Kipgehaktbrood - Gehaktbrood met kipgehakt

Kipgehaktbrood - gehaktbrood met kipgehakt

Kipgehaktbrood - gehaktbrood met kipgehakt, groenten, kruiden en nog veel meer lekkers waardoor je een smaakvol en smeuïg gehaktbrood krijgt.
4.60 van 5 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het kipgehaktbrood:
  • 500 kipgehakt
  • 100 gram wortel (geraspt)
  • 50 gram paneermeel (of broodkruim)
  • 25 gram geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 2 handjes spinazie (vers - fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel worcestershire saus
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
Voor de saus (glaze)
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels bruine (of lichtbruine basterdsuiker)
  • 1 eetlepel worcestershire saus

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Meng alle ingrediënten voor het gehaktbrood goed door elkaar. Gebruik hiervoor je handen of een vork (net wat jouw voorkeur heeft).
  • Vet een ovenschaal in en doe hierin het gehaktmengsel. Druk de bovenkant een beetje glad met de achterkant van een lepel.
  • Zet het gehaktbrood in de oven voor 30-45 minuten tot het gehakt gaar is.
  • Terwijl het kipgehaktbrood in de oven staat maak je de saus.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus en bestrijk hiermee het gehaktbrood na 30-45 minuten.
  • Zet het gehaktbrood daarna nog een kwartiertje in de oven met de saus erover heen en dan... eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 395kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 10g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.