Kipgehaktbrood - gehaktbrood met kipgehakt
Kipgehaktbrood - gehaktbrood met kipgehakt, groenten, kruiden en nog veel meer lekkers waardoor je een smaakvol en smeuïg gehaktbrood krijgt.
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 45 minuten minuten Totale tijd: 50 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Voor het kipgehaktbrood:
500 kipgehakt 100 gram wortel (geraspt) 50 gram paneermeel (of broodkruim) 25 gram geraspte kaas 2 eieren 2 handjes spinazie (vers - fijngesneden) 2 teentjes knoflook 1 grote ui gesnipperd 2 eetlepels ketchup 1 eetlepel fijngesneden peterselie 1 eetlepel worcestershire saus 1 theelepel zout ½ theelepel zwarte peper Voor de saus (glaze)
2 eetlepels ketchup 2 eetlepels bruine (of lichtbruine basterdsuiker) 1 eetlepel worcestershire saus
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Meng alle ingrediënten voor het gehaktbrood goed door elkaar. Gebruik hiervoor je handen of een vork (net wat jouw voorkeur heeft).
Vet een ovenschaal in en doe hierin het gehaktmengsel. Druk de bovenkant een beetje glad met de achterkant van een lepel.
Zet het gehaktbrood in de oven voor 30-45 minuten tot het gehakt gaar is.
Terwijl het kipgehaktbrood in de oven staat maak je de saus.
Meng alle ingrediënten voor de saus en bestrijk hiermee het gehaktbrood na 30-45 minuten.
Zet het gehaktbrood daarna nog een kwartiertje in de oven met de saus erover heen en dan... eet smakelijk!
Calorieën: 395 kcal | Koolhydraten: 14 g | Eiwitten: 10 g | Vetten: 8 g | Verzadigd vet: 3 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.