Zomerse soep met groene groenten
Makkelijk recept voor een heerlijke zomerse soep met groene groenten zoals broccoli, courgette, lente ui en doperwten.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 6 personen/ kommen
200 gram broccoli 125 gram doperwten (vers of diepvries) 1 courgette 2 bosui 1 prei (kleine) 3 aardappels (kleine (ca. 150 gram)) 1 cm verse gember in kleine blokjes (geschild) 1 liter groentenbouillon 100 ml kookroom peper en zout
Spoel de groenten om, schil de aardappels en snij alles in grove stukken.
Verhit een beetje olijfolie in een ruime pan, voeg hieraan de groenten, aardappel en gember toe en laat dit even een paar minuten stoven.
Voeg de bouillon toe en laat het geheel nu een kwartiertje zachtjes pruttelen op laag/middelhoog vuur.
Als alle groenten zacht zijn pureer je er een gladde soep van met de staafmixer.
Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer eventueel met (zelfgemaakte) croutons.
Calorieën: 123 kcal | Koolhydraten: 14 g | Eiwitten: 4 g | Vetten: 7 g | Verzadigd vet: 4 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.