Ga terug
+ servings

Vanille cake met chocolade

Vanille cake met chocolade. Klassieke vanillesmaak met cacaopoeder en extra toevoeging van hazelnootpasta. Makkelijk en heerlijk!
5 van 1 stem
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 10 plakjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 4 eieren (middel)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel melk
  • 1,5 eetlepel hazelnootpasta

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Klop met een hand- of stamixer de boter en suiker luchtig, dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Voeg een voor een de eieren toe aan het beslag.
  • Meng dan met een spatel het zelfrijzend bakmeel er kort doorheen samen met een lekkere snuf zout.
  • Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
  • Meng de helft van het beslag met de cacaopoeder, melk en hazelnootpasta.
  • Doe een dun laagje vanillebeslag in de cakevorm, dan het chocolademengsel, gevolgd door de rest van het vanillebeslag. Voor een marmereffect ga je er dan met een satéprikker nog doorheen om te mengen.
  • Bak de cake in ca. 60 minuten af.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 347kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwitten: 6g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 11g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.