Ga terug
+ porties
Lasagna met spinazie, ricotta en zalm

Lasagne met spinazie, ricotta en zalm

Een heerlijke lasagne met spinazie, ricotta en zalm. Makkelijk om te maken en ontzettend lekker.
4.92 van 12 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 450 gram spinazie
  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 250 gram ricotta
  • 200 gram gerookte zalm
  • 150 gram geraspte kaas
  • 100 ml melk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel chilivlokken
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • optioneel: paar plakken tomaat ter decoratie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even kort aan.
  • Voeg dan handje voor handje de spinazie toe tot deze geslonken is.
  • Breng de spinazie op smaak met 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel citroensap en ½ theelepel chilivlokken.
  • Schep vervolgens de helft van de ricotta erdoor samen met een beetje geraspte kaas (ongeveer 2 kleine handjes) en 50 ml water. Als het te waterig is kook het dan iets in.
  • Neem een ruime ovenschaal (ca. 25x20 cm) en vet deze in met een beetje olijfolie.
  • Doe de rest van de ricotta in een kommetje en meng hierdoor de melk zodat het iets lobbig is met een beetje zwarte peper naar smaak.
  • Verdeel als eerste een beetje van het spinazie mengsel over de bodem.
  • Bedek dit met een laagje lasagnebladen, daarop weer wat van het spinaziemengsel, daarop de gerookte zalm, daarop weer lasagnebladen en herhaal dit tot de laatste laag lasagnebladen.
  • Op de bovenste laag lasagnebladen doe je het ricotta en melk-mengsel en hierover strooi je de rest van de geraspte kaas. Eventueel kun je nog een paar plakjes tomaat erop leggen ter decoratie.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de lasagne met spinazie, ricotta en zalm in ca. 30 minuten gaar. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 531kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwitten: 36g | Vetten: 21g | Verzadigd vet: 11g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.