Verwarm de oven voor de op 180 graden boven- en onderwarmte.
Doe de eieren, suiker en de vanille suiker in een ruime kom en mix deze met een elektrische mixer 3 minuten lang goed door. Je houd een wit-gele luchtige substantie over.
Over de eieren en suiker zeef je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en dit spatel je door het beslag. Omdat je een lekker luchtig beslag wilt en geen klontjes is het zeven erg belangrijk. Als je een dikkig beslag hebt (je zult als het goed is ook wat luchtbelletjes zien) en al het zelfrijzend bakmeel zit erdoor dan spatel je er nog een flinke snuf zout door.
Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en schep hierop het beslag in ongeveer 6 ronde "hoopjes" om het zo maar even te noemen. Je kunt met een eetlepel op de bovenkant voorzichtig het hoopje in een rondje verdelen. Zet de bakplaat in de oven en bak de eierkoeken in circa 15 minuten licht goudbruin.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.