Doe 2 eetlepels zonnebloemolie in een grote pan met een dikke bodem. Zet het vuur hoog en laat de olie heet worden. Zodra de olie heet is voeg je de popcorn mais toe, schep dit even om zodat alle popcorn mais onder de olie zit, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
De popcorn gaat nu "poppen". Schud af en toe met de pan en zodra het "poppen" minder wordt haal je de pan van het vuur. Doe de popcorn in een grote kom en verdeel er 2 theelepels zout over. Hussel om zodat het zout goed verdeeld is over de popcorn. Verdeel de popcorn daarna over een velletje bakpapier.
Nu gaan we de karamel maken. Neem weer een steelpan met dikke bodem en doe hier het water en de suiker in. Niet roeren (je kunt de pan wel af en toe rustig heen en weer bewegen) en de pan op middelhoog vuur laten staan. Blijf erbij en wacht tot het suikerwater amberkleurig wordt. Haal dan de pan van het vuur en meng de roomboter door de karamel met een garde en doe hierbij een snuf zout. De karamel gaat nu ontzettend borrelen maar blijf de boter er met een garde doorheen roeren tot je een mooie saus hebt. Giet de saus direct over de popcorn welke je verdeeld hebt over een velletje bakpapier en meng dit direct goed door elkaar. Je moet echt even snel zijn want anders heb je één klomp salted caramel popcorn (kan ook lekker zijn ;) ).
Laat de popcorn even afkoelen en... eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.