Ga terug
+ servings
Vegan cheesecake

Vegan cheesecake

Vegan cheesecake die je niet hoeft te bakken in de oven, hij kan niet mislukken én hij is waanzinnig romig en superlekker, aanrader!
4.61 van 23 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Opstijven koelkast: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 30 minuten
Hoeveelheid: 10 puntjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de bodem:
  • 400 gram biscuits
  • 175 gram boter (plantaardig - bijvoorbeeld Flora Plant ongezouten)
Voor de vulling
  • 200 ml slagroom (plantaardig )
  • 1 zakje klopfix
  • 1 blik kokosmelk (400 gram - vol vet - 1 nacht in de koelkast laten staan)
  • 3 eetlepels suiker
  • 400 gram Violife Creamy Original
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 5 gram agar agar (+ 3 eetlepels water)
  • rood fruit en verse munt (ter garnering (optioneel))

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Vet de springvorm in en/of bedek de bodem met een vel bakpapier.
  • Verkruimel de biscuits (bijvoorbeeld met een deegroller of in een hakmolen) en smelt de boter.
  • Giet de gesmolten boter bij de verkruimelde biscuits en meng goed door elkaar.
  • Stort dit nu in de springvorm, verdeel over de bodem en de zijkanten en druk goed aan.
  • Klop de slagroom luchtig met het zakje klopfix.
  • Schep de romige, witte laag van de kokosmelk af en klop dit in een andere kom stijf met de suiker.*
  • In weer een andere kom klop je de Violife creamy original los met de poedersuiker.
  • Schraap het vanillestokje leeg en klop het merg door de roomkaas.
  • Schep alles nu voorzichtig door elkaar met een spatel zodat het mengsel zo luchtig mogelijk is.
  • Bereid de agar agar**. Neem daarvoor 2-3 eetlepels water. Week hier de agar agar even in en breng het daarna aan de kook in een klein pannetje. Als het kookt, laat je het even iets afkoelen (niet teveel laten afkoelen natuurlijk want dan stolt de agar agar) en dan voeg je het toe aan de cheesecakevulling.
  • Giet de vulling in de springvorm en laat de cheesecake nu een nacht opstijven in de koelkast.
  • Garneer eventueel met rood fruit en muntblaadjes. Snij in puntjes en eet smakelijk!

handig om te weten:

* Let op: je gebruikt echt alleen het witte vet van de kokosmelk. Daarvoor zet je de kokosmelk ook een nacht in de koelkast, zodat dit hard wordt en je het er makkelijk uit kunt halen. Dit deel van de kokosmelk kun je stijf kloppen. Met de rest van de kokosmelk (dus de melk zonder het vet) doe je in dit recept niets, maar dat kun je natuurlijk bewaren voor een ander recept. Doe het bijvoorbeeld door de curry of door je (ontbijt)smoothie.
** Controleer altijd even de verpakking van jouw agar agar wat de instructies zijn. Het kan namelijk nog weleens per merk/soort verschillen. 

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 469kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 4g | Vetten: 40g | Verzadigd vet: 28g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.