We beginnen met het pocheren van de peertjes. Dit kun je eventueel ook een dag vooraf doen, ze moeten namelijk afgekoeld zijn voor ze de cake in kunnen.
Schil de peertjes en snij iets van de onderkant af zodat de peertjes rechtop in de pan kunnen staan.
Doe daarbij een kaneelstokje, de citroenrasp, gember, suiker en voldoende water zodat de peertjes ongeveer 2/3 onder water staan.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat ze nu ongeveer 15-20 minuten inkoken. Zet het vuur uit en laat volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte.
Vet de cakevorm in en/of bedek met een velletje bakpapier.
Doe de bloem, kokosbloesemsuiker, suiker, maizena, baking soda, zout, bakpoeder en de kruiden in een kom en meng goed door elkaar.
Voeg dan de appelmoes toe aan het mengsel en roer dit goed door elkaar tot een mooi beslag.
Verdeel een klein beetje beslag over de bodem. Dep de gepocheerde peertjes even goed droog en zet deze in de cakevorm.
Giet de rest van het beslag erbij en bak de cake in ca. 40-45 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is voor je hem uit de oven haalt (als de satéprikker schoon uit de cake komt is deze gaar).
Laat de cake afkoelen en snij in plakken. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.