Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte. Vet de bakvorm in en/of bedek met bakpapier.
Meng eerst de droge ingrediënten in de kom van een keukenmachine en voeg beetje bij beetje het vocht toe tot je een mooi glad deeg hebt (let op: niet teveel mixen!).
Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in ca. 25-30 minuten gaar in de oven. Check met een satéprikker of de plaatcake gaar is.
Laat de plaatcake vervolgens volledig afkoelen.
Maak nu de botercrème door de plantaardige roomboter van Flora Plant luchtig te kloppen in een keukenmachine.
Als het bijna klaar is, voeg je de poedersuiker en het citroenextract toe. Meng dit erdoor.
Smelt ondertussen de witte chocolade en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de afgekoelde witte chocolade door de botercrème.
Verdeel de botercrème over de afgekoelde cake. Garneer met citroenschijfjes, zomerfruit en/of takjes munt. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.