Ga terug
+ servings
Zelf focaccia maken

Zelf focaccia maken

Makkelijk recept voor een heerlijke, zacht en luchtige focaccia.
4.43 van 57 stemmen
Voorbereiding: 25 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 1 focaccia

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram bloem
  • 300 ml water (lauwwarm)
  • 10-12 cherrytomaten
  • 1 zakje gist (gedroogd - 7 gram)
  • 2 theelepels suiker
  • paar takjes rozemarijn
  • zout
  • 60 ml olijfolie ((+ een beetje om de deegbol mee te bestrijken))

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng het lauwwarme water, de gist en de suiker in een ruime kom.Laat dit een minuut of 5 staan tot het gist begint te schuimen. 
  • Doe dan de bloem erdoor en kneed in ongeveer 10 tot 15 minuten een soepel deeg.
  • Voeg als laatste een flinke snuf zout toe en ⅓ van de olijfolie.
  • Maak een bol van het deeg en verdeel nog een beetje olijfolie erover en doe deze dan in een kom.Zo plakt het deeg straks niet vast aan de kom.
  • Dek de kom af en laat het deeg nu 45-60 minuten rijzen of tot hij in hoeveelheid is verdubbeld.
  • Stort het deeg uit de kom en kneed het nog even goed door met je handen.
  • Maak er een rechthoekige vorm van en doe deze (eventueel) in een metalen bakvorm (welke je eerst invet).
  • Dek het geheel af en laat nog 20-30 minuten goed rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven daarna voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
  • Bestrijk de focaccia met ⅓ van de olijfolie en druk met je vinger overal kuiltjes in het deeg.Goed drukken, echt tot je het aanrecht of de bakvorm raakt.
  • Druk in een aantal van de gaten nu wat (gehalveerde) cherrytomaten of plukjes rozemarijn.
  • Bak het brood in 20-25 minuten mooi goudbruin.
  • Bestrijk het brood na het bakken weer met het laatste deel van de olijfolie en verdeel er wat zout overheen naar smaak. Even laten afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1862kcal | Koolhydraten: 391g | Eiwitten: 54g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.