Laat de sushirijst eerst een kwartier wellen in koud water.
Spoel het vervolgens om en doe er 300 ml water bij.
Breng de rijst aan de kook, zet het vuur laag en kook het in ongeveer 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan gaar.
In een kommetje meng je 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker goed door elkaar.
Dit mengsel schep je vervolgens door de sushirijst wanneer deze gaar is. Laat de sushirijst daarna volledig afkoelen.
Terwijl de sushirijst aan het afkoelen is snijd je de groenten zoals omschreven bij de ingrediënten.
Verdeel de sushirijst over 2 kommen en verdeel hierover de groenten en het fruit.
Strooi naar smaak sesamzaadjes en sojasaus over de poké bowl. Als je het lekker vindt kun je nog een heel klein beetje plantaardige mayonaise verdelen over de poké bowl. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.