1theelepelchilivlokken(of meer als je van pittig houdt)
olie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Snipper ondertussen het uitje en snij de knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
Kruid de kipfilet met peper en zout naar smaak.
Voeg dan de kipfilets toe en bak deze om en om paar minuten rondom gaar (ze gaan hierna nog een klein half uurtje in de oven dus ze hoeven niet door en door gaar te zijn).
Schep hierna de kipfilets uit de koekenpan en doe ze in een ruime ovenschaal.
Zet de kipfilets vervolgens voor 20-25 minuten in de oven om door en door gaar te bakken.
Meng ondertussen de komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en de chilivlokken door elkaar.
Als je de kip uit de oven haalt laat je het enkele minuten afkoelen en daarna trek je het met 2 vorken uit elkaar zodat je 'pulled chicken' krijgt.
Verder het kruidenmengsel erover, schep de crème fraîche erdoor samen met de blokjes avocado en tomaat.
Verwarm de kleine wraps even om en om in een koekenpan of zoals aangegeven op de verpakking.
Verdeel een beetje van het kipmengsel over de wrap, hierover wat geraspte kaas, rol de wrap dicht en plaats deze met de opening naar beneden in een ovenschaal.
Herhaal dit tot alle wraps op zijn.
Zet de taquitos nu nog voor ongeveer 10 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.