We beginnen met het maken voor de marinade. Doe daarvoor alle ingrediënten in een keukenmachine (verwijder de zaadlijsten van de tomaat) en mix tot een gladde saus.
Doe de spareribs in de slowcooker en verdeel hierover de saus. Stel de slowcooker in op 4 uur op high of 8 uur op low.
Als de spareribs gaar zijn haal je ze uit de slowcooker. Leg ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet het vocht uit de slowcooker in een steelpannetje en voeg hieraan de ingrediënten voor de saus toe. Kook dit in tot je een dikke saus hebt.
Met een kwastje verdeel je de dikke saus over de spareribs en daarna zet je ze in oven voor ongeveer 10 minuten. Smeer ze halverwege en aan het einde van de oventijd nogmaals in met de dikke saus.
Serveer de zoetzure spareribs naar smaak met frietjes, een salade en de dikke zoetzure saus als je er nog een beetje van over hebt. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.