Go Back
+ servings

Zoetzure spareribs uit de slowcooker

Heerlijke, malse zoetzure spareribs uit de slowcooker
4.5 van 4 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 uur
Totale tijd: 8 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 4 spareribs

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo spareribs (4 stuks)

Voor de marinade:

  • 200 gram char siu saus
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels oestersaus
  • ½ eetlepel zwarte peper
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • ½ eetlepel nootmuskaat
  • snuf zout

Voor de saus:

  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • naar smaak: sambal of srirachasaus

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • We beginnen met het maken voor de marinade. Doe daarvoor alle ingrediënten in een keukenmachine (verwijder de zaadlijsten van de tomaat) en mix tot een gladde saus.
  • Doe de spareribs in de slowcooker en verdeel hierover de saus. Stel de slowcooker in op 4 uur op high of 8 uur op low.
  • Als de spareribs gaar zijn haal je ze uit de slowcooker. Leg ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Giet het vocht uit de slowcooker in een steelpannetje en voeg hieraan de ingrediënten voor de saus toe. Kook dit in tot je een dikke saus hebt.
  • Met een kwastje verdeel je de dikke saus over de spareribs en daarna zet je ze in oven voor ongeveer 10 minuten. Smeer ze halverwege en aan het einde van de oventijd nogmaals in met de dikke saus.
  • Serveer de zoetzure spareribs naar smaak met frietjes, een salade en de dikke zoetzure saus als je er nog een beetje van over hebt. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 448kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 43g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 10g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.