Ga terug
+ porties
vijgenjam

Vijgenjam - zelf maken

Makkelijk recept voor een heerlijke, zachte zoete vijgenjam
4.16 van 333 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 potjes vijgenjam

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram verse vijgen
  • 300 gram suiker
  • 2 eetlepels citroensap

HANDIG OM TE HEBBEN:

  • 2 glazen (jam)potjes

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Spoel de verse vijgen af onder de kraan.
  • Verwijder het steeltje en snijd in kleine stukjes.
  • Doe deze in een ruime pan, voeg hier de suiker en het citroensap aan toe.
  • Zet de pan op middelhoog vuur en laat de jam rustig pruttelen en inkoken.
  • Na een minuut of 5 á 10 zet je de staafmixer erin en pureer je de jam glad.
  • Doe de geleiproef door een eetlepel door de jam te roeren. Trek vervolgens met je vinger een streep door de jam (op de achterkant van de lepel). Als de streep mooi blijft zonder dat de jam weer naar elkaar toe gaat dan is je jam klaar en dik genoeg.
  • Giet in (uitgekookte) potjes, afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 766kcal | Koolhydraten: 198g | Eiwitten: 2g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.