Laat de sushi rijst eerst een kwartier wellen in koud water.
Spoel het vervolgens om en doe er 300 ml water bij.
Breng de rijst aan de kook, zet het vuur laag en kook het in ongeveer 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan gaar.
In een kommetje meng je 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker goed door elkaar.
Dit mengsel schep je vervolgens door de sushi rijst wanneer deze gaar is. Laat de sushi rijst daarna volledig afkoelen.
Terwijl de sushi rijst kookt snijd je de zalm in blokjes.
De zalm marineer je vervolgens met 1 theelepel sesamolie, ½ theelepel azijn en een ½ theelepel sojasaus.
Zet de zalm afgedekt in de koelkast zodat het even lekker kan marineren.
Snijd de avocado vervolgens in dunne plakjes en druppel een beetje citroensap over zodat hij niet gaat verkleuren.
Snijd de halve komkommer in dunne, lange plakken met een dunschiller en snijd ze daarna in dunne reepjes.
Rooster het norivel boven het fornuis zodat het iets krokanter wordt en snijd deze daarna in dunne reepjes.
Als de sushi rijst afgekoeld is kun je de poké bowl gaan maken.
Verdeel de rijst over 2 kommen. Leg in iedere kom wat plakjes avocado samen met de zalm, reepjes komkommer en stukjes norivel. Garneer eventueel met wat sesamzaadjes en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.