Ga terug
+ servings
Zelf vanille roomijs maken

Zelf vanille roomijs maken

Makkelijk stap-voor-stap recept voor het lekkerste vanille roomijs
4.04 van 29 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 1 liter

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 ml volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 4 eidooiers (middel)
  • 1 vanillestokje

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Schraap het vanillestokje uit en doe het merg en het stokje samen met de melk in een steelpannetje.
  • Verwarm dit enkele minuten tegen de kook aan (niet laten koken!)
  • Klop de eidooiers samen met de suiker in ca. 5 minuten tot een luchtig en bijna wit mengsel.
  • Voeg al roeren het eimengsel bij de melk en verwarm dit tot 80-82 graden.
  • Laat het mengsel iets indikken, blijf roeren en houd de temperatuur constant.
  • Haal dan de pan van het vuur af en laat dit volledig afkoelen. Verwijder daarna het vanillestokje.
  • Klop de slagroom luchtig en spatel hier het ei/ melk mengsel door.
  • Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er heerlijk vanille roomijs van. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1495kcal | Koolhydraten: 123g | Eiwitten: 25g | Vetten: 103g | Verzadigd vet: 59g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.