Zelf vanille roomijs maken
Makkelijk stap-voor-stap recept voor het lekkerste vanille roomijs
Voorbereiding: 20 minuten minuten Bereidingstijd: 30 minuten minuten Totale tijd: 50 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
300 ml volle melk 200 ml slagroom 100 gram suiker 4 eidooiers (middel) 1 vanillestokje
Schraap het vanillestokje uit en doe het merg en het stokje samen met de melk in een steelpannetje.
Verwarm dit enkele minuten tegen de kook aan (niet laten koken!)
Klop de eidooiers samen met de suiker in ca. 5 minuten tot een luchtig en bijna wit mengsel.
Voeg al roeren het eimengsel bij de melk en verwarm dit tot 80-82 graden.
Laat het mengsel iets indikken, blijf roeren en houd de temperatuur constant.
Haal dan de pan van het vuur af en laat dit volledig afkoelen. Verwijder daarna het vanillestokje.
Klop de slagroom luchtig en spatel hier het ei/ melk mengsel door.
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er heerlijk vanille roomijs van. Eet smakelijk!
Calorieën: 1495 kcal | Koolhydraten: 123 g | Eiwitten: 25 g | Vetten: 103 g | Verzadigd vet: 59 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.