Ga terug
+ servings
Makkelijk toetje met speculoos

Toetje met Speculoos

Makkelijk toetje in een glaasje met Speculoos
4.42 van 205 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 350 ml slagroom
  • 150 gram MonChou
  • 125 gram Speculoos koekjes
  • 6 eetlepels witte basterdsuiker
  • 2-3 eetlepels Speculoos pasta

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maal 125 gram Speculoos koekjes fijn in een keukenmachine. Hou 25 gram apart en verdeel de rest over de bodem van 4 glaasjes en druk iets aan.
  • Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels witte basterdsuiker.
  • Klop de MonChou in een andere kom los met de rest van de witte basterdsuiker.
  • Hou ongeveer ⅓ van de slagroom apart en schep de MonChou door de rest van de slagroom.
  • Doe de Speculoos pasta in een kommetje en verwarm dit circa 10-15 seconden in de magnetron tot de pasta goed vloeibaar is (laat even afkoelen indien de Speculoos pasta warm is)
  • Verdeel de helft van het slagroom/ MonChou mengsel over de bodem en hierover verdeel je de rest van de fijngemalen koekjes.
  • Daarover verdeel je de gesmolten Speculoos pasta (hou eventueel een klein beetje apart ter decoratie).
  • Daarop doe je de rest van het slagroom/ MonChou mengsel en tot slot spuit je met een spuitzak het deel slagroom wat je apart hebt gehouden over het toetje.
  • Decoreer naar wens met een beetje (gesmolten) speculoos pasta, koekkruimels en/ of een koekje. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 714kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwitten: 6g | Vetten: 54g | Verzadigd vet: 28g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.