Ga terug
+ servings
Havermoutcrumble met appel uit de oven

Havermoutcrumble met appel uit de oven

Een heerlijke crumble welke je zowel als ontbijt en als toetje kunt eten.
4.17 van 31 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
1 minuut
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 grote appels ((bijvoorbeeld Jonagold))
  • 80 gram havermoutmeel*
  • 20 gram amandelmeel
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel citroensap

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Schil de appels en snij ze in kleine blokjes.
  • Meng de honing, kaneel en citroensap door de appels en verdeel ze over een kleine ovenschaal.
  • Maak de havermoutcrumble door de boter in kleine stukjes te snijden en tot een kruimeldeeg te mengen met het havermoutmeel, amandelmeel en de suiker.
  • Verdeel de havermoutcrumble over de appels.
  • Zet de ovenschaal in de oven voor 30-40 minuten. Even laten afkoelen en eet smakelijk! Lekker met een beetje yoghurt erbij.

handig om te weten:

* Havermoutmeel maak je eenvoudig zelf door havermout fijn te malen in een keukenmachine of blender
Vervang de boter voor kokosolie voor een veganistische versie.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 244kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 4g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.