Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Doe het bakmeel en baking soda in een kom en snij de koude boter in blokjes. Doe dit erbij. Kneed met je vinger tot een kruimelig deeg.
Voeg dan de verse petereselie, bieslook, gerapste kaas en zout naar smaak* erdoor en meng dit vluchtig door elkaar. Dan de melk erbij en meng dit door elkaar tot er een mooi deeg is gevormd, het mag wat vlokkeriger en losjes zijn, dat is juiste de charme van scones.
Maak er een bol van met je handen. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot ongeveer een vingerkootje hoog. Druk met een uitsteekvorm rondjes eruit. Als je geen rondjes meer uit het deeg kunt halen, maak je er weer een bol van en rol je die opnieuw uit net zo lang tot je deeg op is.
Leg die op een bakplaat met bakpapier en bestrijken met een beetje geklutst eigeel en een scheutje melk. Naar smaak strooi je er nog wat extra geraspte kaas en verse kruiden op.
Bakken in de oven voor ca. 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn. Geniet ervan!
handig om te weten:
* Hou er rekening mee dat baking soda ook een zout is, voeg niet teveel extra zout toe
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.