Verwarm de oven voor op 200 graden boven en onderwarmte.
Smelt de boter in een ruime koekenpan. Fruit de ui. Bak dan de knoflook en champignons ook even mee.
Kook ondertussen de broccoli en winterpeen beetgaar in een pannetje met water (ca. 5 minuten). Giet af en zet apart.
Voeg de bloem toe aan de ui, knoflook en champignons en roer goed door. Bak ca. 2 minuten mee.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat rustig pruttelen tot het ingedikt is.
Voeg dan de crème fraîche, verse kruiden, gekookte kip en de gekookte groentes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng dan voor de topping het zelfrijzend bakmeel met de suiker. In een andere kom meng je de karnemelk en de gesmolten boter. Meng dan samen met de tijm en geraspte kaas erbij tot je een plakkerig deeg hebt.
Verdeel het kip-groente mengsel in een ovenschaal. Maak bolletjes deeg met een ijsschep en verdeel die over het kipmengsel. Laat er wat ruimte tussen, ze zetten nog uit.
Bak ca. 30-35 minuten of tot goudbruin en gaar. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.