250gramverse pasta(tagliatelle is er erg lekker bij)
2tenenknoflook
250gramchampignons(in kwarten gesneden)
handje walnoten
olijfolie, roomboter, peper en zout
optioneel: verse peterselie, geraspte kaas
Voor de saus:
1eetlepelroomboter
1eetlepelbloem
150mlroom
100mlmelk
100gramgorgonzola
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af.
Begin ondertussen met de gorgonzolasaus die door de pasta gaat. Verhit een eetlepel boter in een steelpannetje tot de boter is gesmolten.
Doe de bloem erbij en bak dit even mee tot het gaat ‘zweten’, dan zie je kleine belletjes ontstaan.
Beetje bij beetje voeg je dan de room en melk toe terwijl je roert met een garde tot je een mooie saus hebt. Voeg de gorgonzola in stukjes toe en smelt deze. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een beetje olijfolie en roomboter in een steelpannetje. Pers de teentjes knoflook uit en fruit die kort aan. Voeg dan de champignons toe en bak die gaar.
Doe de pasta erbij samen met de saus en schep alles goed door elkaar. Serveer met wat grof gehakte walnoten voor een bite en garneer naar smaak met extra geraspte kaas en verse peterselie. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.