Verhit wat olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur, fruit de ui en knoflook.
Voeg de rode paprika in stukjes toe en bak tot ze zacht worden.
Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Roer goed door en laat het geheel sudderen op laag vuur ca. 15-20 minuten.
Voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel de suiker toe en meng samen. Laat de saus iets afkoelen terwijl je de ratatouille voorbereidt.
Maak de ratatouille
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Giet de tomatensaus in de ovenschaal. Verdeel de plakjes courgette, aubergine en tomaat dakpansgewijs in een ovenschaal. Wissel de verschillende groenten af voor een mooi patroon.
Besprenkel de groenten met wat olijfolie en bestrooi ze met de kruiden, zout en peper naar smaak.
Bak de ratatouille 35-40 minuten, of tot de groenten zacht zijn en beginnen te bruinen.
Serveer de ratatouille met een lekker (stok)brood, salade en/of gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.